• Satsa på spontanidrott – idrotta när du vill, utan kostnad och utan krav på medlemskap. Cykelbanor, Ultimate Frisbee, listan kan göras lång.
 • Bygga ut Skarsjöparken och aktivitetsparken i Societetsparken med klätterställning, utomhuspingisbord, basketkorg, klättervägg, tennisvägg och beachvolleyplan. Ett gott exempel på hur detta kan se ut är Solvallsparken i Uppsala.
 • Ge dig bra lärare, roligare skolgårdar och bättre lokaler.
 • Satsa på skolmaten och skolmåltiden. Vi vill gå från “skolmatsal” till “skolgastronomi”. Den nya matsalen på Rodengymnasiet är bara en del i en lång rad satsningar!
 • Satsa på idrottsföreningarna.
 • Bygga fler hyresrätter – i hela kommunen. En dag kommer du vilja flytta hemifrån. Det första boendet är oftast en hyresrätt.
 • Erbjuda sommarjobb och sommarentreprenörskap Samtliga nämnder och bolag ska, så långt det är möjligt, bidra till att ungdomar får möjlighet till sommarjobb. Utöver detta vill vi pröva idén med sommarentreprenörer. Konceptet är beprövat och uppskattat i många andra kommuner och Roslagens Sparbank har tidigare erbjudit vad man kallade för ”Egen sommar”. Konceptet innebär att ungdomar ges ett litet startkapital (cirka 2 500 kronor), några gemensamma kickoff-dagar med möjlighet att ta fram en affärsplan och sedan får de bedriva ett eget projekt eller en affärsidé under några veckor under sommaren med tillgång till handledare och rådgivare från näringslivet.
 • Erbjuda sommarjobb och sommarentreprenörskap. Samtliga nämnder och bolag ska, så långt det är möjligt, bidra till att ungdomar får möjlighet till sommarjobb. Utöver detta vill vi pröva idén med sommarentreprenörer. Konceptet är beprövat och uppskattat i många andra kommuner och Roslagens Sparbank har tidigare erbjudit vad man kallade för ”Egen sommar”. Konceptet innebär att ungdomar ges ett litet startkapital (cirka 2 500 kronor), några gemensamma kickoff-dagar med möjlighet att ta fram en affärsplan och sedan får de bedriva ett eget projekt eller en affärsidé under några veckor under sommaren med tillgång till handledare och rådgivare från näringslivet
 • Skapa fler jobb. Utan jobb blir det svårt att flytta hemifrån!
 • Skapa ett ”all-aktivitetshus”, som förutom bibliotek skulle kunna kompletteras med en större scen såväl som mindre scener. Behöver du repa en teaterföreställning, träna dans eller öva körsång för att sedan kunna göra ett uppspel, show eller konsert? Det är några exempel på vad man skulle kunna göra i ett all-aktivitetshus. Ett all-aktivitetshus skulle även kunna inrymma en fritidsgård.
 • Utveckla verksamheten vid Kulturskolorna – de ska erbjuda mer än bara musikundervisning. Exempelvis bör kursutbudet kunna innehålla dans, teater och dataspelsutveckling/design.
 • Fortsätta kämpa för att Norrtälje kommun ska vara en trygg och säker kommun att cykla i. Vi vill verka för såväl ideella som kommunala lösningar för att bygga gång- och cykelvägar längs de mest trafikerade vägarna, såväl inom tätorterna som från Norrtälje till Utlunda, Svanberga, Rimbo (exempelvis genom att rusta upp banvallen), Bergshamra, Grisslehamn, Älmsta och Rådmansö samt mellan Rimbo och Rö och från Rimbo upp mot Edsbro (gamla banvallarna). Gång- och cykelvägar inom en radie av minst tre km runt alla skolor ska prioriteras, för att de barn som därför inte har rätt till skolskjuts ska kunna ta sig till och från skolan på ett säkert sätt.
 • Anordna gratis aktiviteter på skolloven.

Vår politik

En riktigt bra skola för alla barn, och en integrationspolitik som både ställer krav och skapar möjligheter. Svårare än så behöver det inte vara att kliva in i framtiden.

ALLT BÖRJAR MED EN BRA SKOLA
INTEGRATIONSPOLITIK SOM MINSKAR KLYFTORNA
FRAMTIDEN ÄR LIBERAL

 

No response

Vill du veta mer om vår politik eller ha kontakt med Liberalerna där du bor? Lämna din e-postadress här, så hör vi av oss.

Vi använder din adress enbart för att skicka information om Liberalerna. Läs mer här.